I Nacka har Scharc Arkitekter ritat Utskogens förskola. Skolan ligger precis ovanför Skurusundet och i december 2017 körde verksamheten igång.

Vår kund i fastighetsbranschen kontaktade oss med en idé om att göra en kort film om när de byter sina servicebilar från bilar med fossilt bränsle till el-drift. 19 bilar levererades och kördes ut från bil-leverantören en given tid och kördes en given rutt genom Arenastaden i Solna och in i centrala Stockholm. Filmen skulle vara färdigklippt så fort som möjligt för att företaget skulle kunna gå ut med nyheten om händelsen, med både film och stillbilder.

Lösningen vi valde blev en liten filmkamera i en stabiliserad rigg som vi körde bak på en moped. Lösningen gav oss möjligheten att dels förflytta oss relativt fritt i karavanen av bilar, men även möjligheten att stanna till kort för stillastående klipp. I det här fallet var själva produktionen relativt enkel, med de utmaningar filmning i Stockholmstrafiken ger så var det ett suveränt planeringsarbete från beställaren i samarbete med oss som gjorde det möjligt för oss att skapa denna film och leverera en färdig produkt nästa arbetsdag.

Kontorsdistriktet Barcode i Oslo, nära operahuset, är fullproppat med med stora nybyggda kontorsfastigheter. Smala och djupa. Smalast av de alla är The Wedge som A-lab ritat. Här hittar du fler bilder på projektet.

Bostadshuset Katscha i Norrköping har vunnit två prestigefulla priser. Första plats i Bostadspriset 2016 av Sveriges Arkitekter och Årets bästa fastighetsprojekt på den europeiska fastighetsmässan Mipim. En spännande byggnad med volymer som pekar åt olika håll och där ingenting känns riktigt rätvinkligt. Arkitektur + development har ritat, IBAB har byggt och Lindab har satt aluzink-fasaden. Ett givet besöksmål i Norrköping.

Nu har Nya Karolinska Sjukhuset startat verksamheten. I skrivande stund är verksamheten med Tema Hjärta och Kärl samt Barnakuten igång i de nya lokalerna. Sjukhuset är långt ifrån färdigt men Nya Karolinska börjar verkligen ta form. Här kan du se fler bilder från detta projekt.
arkitekturfotograf_nks_nya-karolinska-sjukhuset1 arkitekturfotograf_nks_nya-karolinska-sjukhuset20 arkitekturfotograf_nks_nya-karolinska-sjukhuset22

SKBs röda tegelhus, kvarteret Muddus, i Norra Djurgårdsstaden sägs vara inspirerat av ett chanel-läppstift. Det glaserade teglet är är monterat för hand. Arkitekt är Wingårdhs arkitektkontor och teglet kommer från Tegelmäster. Utgångspunkten var att bygga nånting som flörtar med Ferdinand Bobergs runda gasklockor i tegel från slutet av 1800-talet. Ett projekt som inte ber om ursäkt för sig.
Fler bilder hittar du i vår portfolio.
arkitekturfotograf_muddus

Fojab Arkitekter lyckades verkligen landa ett rymdskepp på den skånska slätten när de ritade synkrotronljusanläggningen till Lunds Universitet.

Flerbilder från projektet hittar du i vår portfolio.
arkitekturfotograf_nyheter_maxiv-lund

 

I Gröndal har Krook & Tjäder ritat Riggen. Betong och guld i snygg kombination.

Riggen i Gröndal. Härligt med guldkänsla!

Riggen i Gröndal. Härligt med guldkänsla!

Tidskriften Betong prydde framsidan på ett av sina nummer med en av våra bilder från Novahuset i Örebro. Om du har vägarna förbi Örebro är det väl värt ett besök in i en betongklädd värld signerad Tengbom arkitektkontor.

img_1349

Vi fick i uppdrag att skapa 9 olika stilar till lika många varumärken. Glasögonen var snälla och ställde upp på det mesta.


reklamfotograf_stockholm_glasogon-1 reklamfotograf_stockholm_glasogon-2reklamfotograf_stockholm_glasogon-3 reklamfotograf_stockholm_glasogon-4reklamfotograf_glasogon_reklambilder_samling-1

1 2 3 9