Arkitekturfoto

Arkitekturfotograf

Vi är lösningsorienterade arkitekturfotografer med stor erfarenhet av interiöra och exteriöra projekt. Bland våra kunder finns arkitekter, inredare, materialleverantörer, byggare, fastighetsbolag, kommuner, visualiseringsbyråer och alla som behöver riktigt bra bilder. Vår bas är i Stockholm men vi har uppdrag i hela Norden. Kontakta oss idag för en dialog om ditt behov av arkitekturfotografering. Nedan ser ni ett urval av genomförda projekt.

Arkitekturfotografer

En arkitekturfotograf tar hänsyn till arkitektens, inredarens eller kundens vision. Som arkitekturfotograf jobbar vi nära våra beställare och hittar rätt ton för era projekt. Arkitekturfotografering handlar till stor del om att hitta en känsla för objektet, med hänsyn till arkitektens vision, rådande ljus, säsong och väderförhållanden. Med hjälp av vår erfarenhet från tidigare projekt kan vi förutse vilka förhållanden som lämpar sig bäst för att förmedla den önskade känslan. Med vår vana och känsla för arkitekturfotografering hoppas vi alltid kunna hitta oväntade vinklar och kompositioner som överraskar betraktaren och förmedlar avsändarens vision på bästa sätt. Arkitekturfotografer med bas i Stockholm med uppdragsgivare i hela Sverige.

Allmänt om arkitekturfotografi

Arkitekturfotografi kan ses som både en kommersiell och konstnärlig form av fotografi. Amerikanska bilder tenderar oftare att innehålla knallblå himlar och störtande linjer medan europeiska och kanske framförallt skandinaviska arkitekturfotografier tenderar att vara lugnare, rakare och mer “exakta” i sin komposition. Vilken stil man gillar är helt och hållet en smaksak, och hänsyn till bildens användningsområde måste finnas när man tillsammans med sin arkitekturfotograf väljer ton och i slutänden bilder. Som arkitekturfotograf finns ett antal mer eller mindre nödvändiga verktyg att ta till i arbetet med att arkitekturfotografera en byggnad. Det mest uppenbara är kanske ett vidvinkeltecknande objektiv. Det finns inget självändamål för en arkitekturfotograf att fotografera med vidvinkel men trånga utrymmen, närhet till andra byggnader och annat gör det ofta nödvändigt. Andra verktyg är objektiv med shiftfunktion, där man kan förskjuta bildplanet, mast att hissa upp kameran i, bilder från olika typer av luftfarkoster och sist men inte minst, efterbehandlingen som görs i datorn.

Arkitekturfotografi från luften – Drönarfoto och flygfoto

För att visa projekt och områden i sin helhet kan vi erbjuda fotograferingar från både helikopter och drönare. Läs mer om hur vi jobbar med drönarfotografering här och mer om flygfotografering här.