Drönarfoto

Drönarfoto – ökar intresset för er kommunikation

Drönarfoto är ett suveränt verktyg för att öka den visuella upplevelsen av ett hus, ett område eller en händelse. Redan några meter över marken förändras vyn och ger översikt, djup och ett perspektiv som känns spännande och relevant.

Tekniken i moderna drönare ger oss möjligheter att fota stillbilder men också göra snygga filmscener som antingen blir en del i en större produktion eller klipps ihop till en film att publicera på den egna hemsidan, i sociala medier eller som en del i försäljningsprocessen. Drönarfotografering är flygfoto, men jämfört med traditionell flygfotografering har vi möjligheter att fota och filma på andra höjder. Från marken ända upp till 120 meters höjd ser vi direkt vad kameran fångar och kan enkelt anpassa vinkel och höjd för att nå det resultat vi önskar.

Vi utgår från Stockholm och drönarfotograferar främst i Storstockholm och Mälardalen.

dronarfoto_wennergrenc

Drönarfoto för översikt

Det som från marken kan kännas oöversiktligt eller trångt kan med drönarfoto ge betraktaren ett större perspektiv över det som avbildas. Tillfartsvägar, relativ storlek, omfattning, förändringar i ett större område, fasadeffekter som bara syns på avstånd m m är bra anledningar till att skicka upp en kamera i luften. Från marken ser vi vad kameran ser och justerar enkelt för att det du vill kommunicera ska komma fram på bästa vis.

Drönarfoto för film

Drönarfotografering skapar möjligheter att göra åkningar och filmsekvenser som för bara några år sedan krävde stora budgetar och krånglig teknik. En åkning över en fastighet, eller en stigning upp ur en skogsdunge för att visa närheten till naturen ger era filmer ett ökat produktionsvärde som betraktaren märker. Drönarklipp som skapar en känsla kring ett företag, i en film, är vanligt, korta filmsekvenser som används för sociala medier eller längre åkningar runt en hög byggnad exempelvis. Film från luften gör att betraktaren stannar till, stannar kvar och ökar din chans att få fram hela ditt budskap.

Drönarfoto för inspektionsfoto

Drönare kan vara ett väldigt smart verktyg för att dokumentera (inspektionsfotografera) allt från byggnader till större områden. Vi drönarfotograferar ofta tak och fasader inför kommande renoveringar/restaureringar. Dessa drönarbilder kan användas som underlag vid planering ochsom komplement till bygglovshandlingar. Vi kan flyga så nära att det med enkelhet går att identifiera frostsprängningar och rostangrepp. Återkommande uppdrag är kyrkor och andra äldre byggnader med många och fina detaljer. Takarbeten eller planering av snöröjning av tak kan ha stor hjälp av högupplösta bilder som underlag för instruktioner eller upphandlingar. Vi kan flyga och drönarfotografera eller filma upp till 120 meters höjd. Andra användningsområden för inspektionsfotografering är vindkraftparker eller broar som är svåra att nå för inspektion på andra sätt. Vi har stora vana av att strukturera stora bildmängder så att det är lätt att förstå och överblicka alla bilder som kommer ut ur en inspektionsfotografering.

Var vi drönarfotograferar

Vi utgår från Stockholm och rör oss i hela Mellansverige. Vi fotograferar allt från vindkraftsparker till mindre hus.  Här ser ni exempel på var vi fotograferat eller filmat; platser vi gärna besöker igen!

Drönarfoto – var får man flyga

Vi följer de lagar och regler som styr när och var en drönare får lyfta. Oftast går det fint att flyga för drönarfoto men på vissa platser är det endast möjligt att flyga vissa tider i veckan. Kring andra områden är det förbjudet att fotografera eller flyga , som t ex skyddsobjekt. Det här håller vi koll på och kommunicerar med dig kring vilka möjligheter som finns för att möta just dina behov.

Här finns en karta hos Luftfartsverket där man kan se var drönarfoto är möjligt.
Här finns drönartillverkaren DJIs karta över var drönarfoto är möjligt.

Kontakta oss om drönarfotografering – stillbild eller film

Vi hjälper er gärna med alla typer av projekt som kräver drönare. Ring, maila eller klicka här för att kontakta oss via kontaktformulär.

Wilhelm Rejnus

RING
0709-549 325

SKRIV
wilhelm@barabild.se


Linus Flodin

RING
0708-738 020

SKRIV
linus@barabild.se