Företagsfilm

Företagsfilm – känslor i paket

Behöver du en företagsfilm eller video? Vi stöttar dig med idéarbete, manus, regi och klippning för att du ska nå ut med det du vill få sagt. Företagsfilm är ett fantastiskt sätt att få fram ett budskap som är färdigpaketerat; tempo i klippningen, val av musik, inklippsbilder, röstläge och ordval bidrar till att göra din företagsfilm till en effektiv röst ut till din målgrupp.

Företagsfilm är relationsbyggande

En företagsfilm rymmer flera lager av känsloförstärkare. Självklart är valet av person som sitter framför kameran viktig, hur den pratar och vad den säger. Lika viktigt är inklippsbilder, som antingen bidrar till att förstärka det filmen handlar om eller lika gärna visar på ännu större bredd än det som företagsfilmen handlar om just denna gång. Är det kanske företagets årsbokslut som ska presenteras? Varför inte visa inklipp från roliga medarbetaraktiviteter från det gångna året, bilder på glada kollegor som tar en fika eller när gänget i produktionen kommer till sin arbetsplats, inklipp som uttrycker mer om ditt företag än bara vad som sägs med ord och grafik. Valet av musik är också viktigt. Musiken kan höja eller sänka tempot, skapa spänning, tyngd eller lekfullhet.

Alla kan vara filmstjärnor

Vår erfarenhet och tro är att alla kan vara filmstjärnor i din företagsfilm. Självklart har några en naturlig fallenhet för att sitta framför kameran, men viktigare kanske är att välja en person som ger filmen trovärdighet, att den som pratar kan antas kunna det den pratar om. Till en början kan det kännas ovant eller obekvämt för personen, då bidrar vi med tid, trygghet och stöd. Vi försöker skapa en stressfri situation där vi visar att vi av erfarenhet känner oss trygga med att vi kommer landa i bra material.

Vårt vanligaste uppdrag

Den vanligaste formen av uppdrag för oss är e företagsfilm där den röda tråden är en intervju eller en person som ska berätta något. En hållbarhetsrapport, en arkitekt berättar om ett projekt eller en personalchef som vill berätta om traineeprogrammet som man kan söka till. Filmen kläs med inklipp på personen i filmen, drönarklipp för att ge en geografisk plats, bilder från verksamheten eller byggnaden i stort, glada kollegor,   musik som förstärker känslan vi vill åt och grafik för att accentuera viktiga delar i företagsfilmen. Slutligen ramas företagsfilmen in av ett intro och ett outro. Ofta klipps företagsfilmen i minst två versioner. En längre för hemsidan och exempelvis mässor och en kortare för sociala medier.

Drönare för film

Drönarfotografering skapar möjligheter att göra åkningar och filmsekvenser som för bara några år sedan krävde stora budgetar och krånglig teknik. En åkning över en fastighet, eller en stigning upp ur en skogsdunge för att visa närheten till naturen ger era filmer ett ökat produktionsvärde som betraktaren märker. Drönarklipp som skapar en känsla kring ett företag, i en film, är vanligt, korta filmsekvenser som används för sociala medier eller längre åkningar runt en hög byggnad exempelvis. Film från luften gör att betraktaren stannar till, stannar kvar och ökar din chans att få fram hela ditt budskap.

Kontakta oss om företagsfilm

Vi hjälper er gärna med alla typer av projekt som kräver film. Ring, maila eller klicka här för att kontakta oss via kontaktformulär.

Wilhelm Rejnus

RING
0709-549 325

SKRIV
wilhelm@barabild.se


Linus Flodin

RING
0708-738 020

SKRIV
linus@barabild.se